Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině

225 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, přisypeme kousky cibule, karotky, posekané bylinky a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem, octem a povaříme 30 minut. Stáhneme z ohně a necháme maso máčet v chladnoucím vývaru.
  • 2
    Do jiného hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme škvařit, do tuku přisypeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky masa a zeleninu z prvního hrnce, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, 2 stroužky prolisovaného česneku, posekanou petrželkou, zalijeme vinným vývarem z prvního hrnce a na mírném ohni vaříme dvě a půl hodiny.
  • 3
    Maso vyndáme a rozdělíme na talíře, šťávu necháme vyvařit do poloviny, vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme.
  • 4
    Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.