Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině
225 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2000gramůHovězí plec
- 3kusyKarotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2lžičkySůl
- 100mililitrůOcet vinný červený
- 100gramůSlanina vepřová
- 1500mililitrůVíno červené
- 2špetkyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1200gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 4stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, přisypeme kousky cibule, karotky, posekané bylinky a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem, octem a povaříme 30 minut. Stáhneme z ohně a necháme maso máčet v chladnoucím vývaru.
- 2Do jiného hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme škvařit, do tuku přisypeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky masa a zeleninu z prvního hrnce, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, 2 stroužky prolisovaného česneku, posekanou petrželkou, zalijeme vinným vývarem z prvního hrnce a na mírném ohni vaříme dvě a půl hodiny.
- 3Maso vyndáme a rozdělíme na talíře, šťávu necháme vyvařit do poloviny, vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme.
- 4Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.