Hovězí maso dušené na víně
190 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 500gramůHovězí plec
- 500gramůHovězí žebra
- 200gramůAnglická slanina
- 2lžičkySůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 1000mililitrůVíno červené
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 15gramůJíška instantní
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
769 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme.
- 3Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl.
- 4Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.