Hovězí maso dušené na víně

190 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
769 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme.
  • 3
    Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl.
  • 4
    Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.