Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob
55 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 500gramůRajčata
- 500gramůBrambory
- 2lžičkyCukr krupice
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaVegeta
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.