Hovězí maso dušené se šalotkou
200 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 80mililitrůOlej olivový
- 6kusůŠalotka
- 10stroužkůČesnek
- 3kusyMrkev kořen
- 4kusyCeler řapíkatý
- 500mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4kusyBobkový list
- 1kostkaMasox
- 3lžíceKroupy malé
- 4lžičkySůl
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
988 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi za stálého míchání osmažíme na dvou lžících oleje do hněda pokrájenou šalotku, česnek, mrkev a celer.
- 2Na zbylém oleji osmahneme na pekáči do hněda polovinu na kostičky nakrájeného masa, pak přidáme druhou polovinu, tymián, nastrouhanou citronovou kůru, bobkový list, osmaženou zeleninu, víno, bujón, malé kroupy, pepř, ochutíme solí, přikryjeme a necháme dusit pozvolna v troubě asi tři hodiny. Občas podle potřeby podléváme vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.