Hovězí maso dušené se zeleninou a houbami
55 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 50gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
- 2Maso vcelku omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce ze všech stran opečeme.
- 3V pekáči nebo zapékací míse na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu a houby, opepříme, osolíme, posypeme novým kořením a rozdrceným bobkovým listem. Vše důkladně promícháme a na tuto směs pak přemístíme z pánve opečené maso. Přilijeme vývar a dáme dusit do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během dušení maso občas obrátíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně podléváme vývarem. Když je maso téměř měkké, necháme v troubě ještě chvíli péct odkryté, aby mělo křupavou kůrku. Upečené vyjmeme a necháme v teple.
- 4Zapékací mísu se zbylou šťávou s houbami a zeleninou necháme na ohni částečně vyvařit, pak přisypeme mouku, přilijeme zbylý vývar a nakonec ještě smetanu. Vše důkladně promícháme a necháme vařit, až omáčka začne být hustší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.