Hovězí maso na česneku

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
629 mg
Cukr
898 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
so 7. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Pochutnali jsme si.