Hovězí maso na víně rioja
20 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 700gramůHovězí libové
- 6kusůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 310gramůŽampiony - sterilované
- 255mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyTymián čerstvý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na 180 stupňů předehřejeme troubu.
- 2Na rozpáleném oleji smažíme zprudka 10 minut maso dohněda. Vyjmeme ho a přidáme do hrnce mrkev, česnek a celer. Smažíme 4 minuty za pravidelného míchání.
- 3Přidáme k zelenině žampiony a necháme je změknout. Přimícháme nové koření, passatu, snítky tymiánu, přilijeme víno a okořeníme.
- 4Do hrnce vrátíme hovězí maso a vaříme zvolna.
- 5Přikryjeme hrnec pokličkou a maso dusíme 1.5 hodiny, dokud není měkké.
- 6Poté ozdobíme zbylým tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.