Hovězí maso na víně se zelím
50 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 2kusyKapie
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
- 2V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku.
- 3Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.