Hovězí maso na zelenině
105 min.

Ingredience
- 1000gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 10gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 50gramůProtlak rajčatový
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v části mouky a osmažíme ze všech stran na rozpáleném sádle.
- 2Celer, cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky, zelí omyjeme a nakrouháme. Veškerou zeleninu promícháme s masem i vypečeným tukem a přendáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, přidáme mletou papriku, zbylou mouku, sůl a rajčatový protlak a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.