Hovězí maso po dalmátsku
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
172 mg
Cukr
15 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce obalíme v mouce. Plátky osmahneme po obou stranách na horkém oleji.
- 2Opečené maso urovnáme do kastrolu, posypeme oloupaným, nasekaným česnekem a petrželkou, citronovou kůrou, solí, pepřem.
- 3Olej od opékání masa smícháme s vývarem, nalijeme na maso, aby bylo zakryté, zvolna dusíme do měkka.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo polentou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.