Hovězí maso přelité vínem rioja
130 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 700gramůHovězí maso přední
- 6gramůŠalotka
- 10gramůCeler řapíkatý
- 310gramůŽampiony - sterilované
- 2gramyNové koření celé
- 500mililitrůVíno červené
- 2hrstiTymián čerstvý
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 255mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 2gramyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si větší kastrol, ve kterém rozehřejeme olej a vložíme maso, osekané od přebytečného tuku, nakrájené na 6 cm kostičky. Nezapomínáme občas promíchat do doby, než nám maso zhnědne. Poté maso vyjmeme a do kastrolu přidáme šalotku, česnek a celer. Směs opět 3-4 minuty mícháme než maso zrůžoví.
- 2K takto upravené zelenině přidáme žampiony, passatu, koření a necháme podusit. Přilijeme víno. Poté hovězí maso vrátíme zpět a vše necháme chvíli podusit.
- 3V zakrytém hrnci pod pokličkou, upravené maso buď v troubě nebo na plotýnce, vaříme 60-90 minut, dokud není dostatečně měkké. Podle chuti můžeme hotový pokrm okořenit zbytkem tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.