Hovězí maso přelité vínem rioja

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si větší kastrol, ve kterém rozehřejeme olej a vložíme maso, osekané od přebytečného tuku, nakrájené na 6 cm kostičky. Nezapomínáme občas promíchat do doby, než nám maso zhnědne. Poté maso vyjmeme a do kastrolu přidáme šalotku, česnek a celer. Směs opět 3-4 minuty mícháme než maso zrůžoví.
  • 2
    K takto upravené zelenině přidáme žampiony, passatu, koření a necháme podusit. Přilijeme víno. Poté hovězí maso vrátíme zpět a vše necháme chvíli podusit.
  • 3
    V zakrytém hrnci pod pokličkou, upravené maso buď v troubě nebo na plotýnce, vaříme 60-90 minut, dokud není dostatečně měkké. Podle chuti můžeme hotový pokrm okořenit zbytkem tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.