Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet
47 min.
Ingredience
- 30gramůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 20gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 25mililitrůOlej slunečnicový
- 400gramůHovězí svíčková
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 20gramůŠalotka
- 40gramůOmáčka ústřicová
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 12mililitrůOlej sezamový
- 100gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou 10 minu povaříme na proužky nakrájené fazolové lusky, které potom scedíme a necháme k dalšímu použití.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, drobně nakrájené chilli papričky, zázvor, nasekanou jarní cibulku. Vše dohromady zprudka smažíme přibližně 10 sekund.
- 3Do hrnce přimícháme nakrájené maso, osmahneme asi půl minuty. Potom zalijeme rýžovým vínem, přilijeme ústřicovou a sojovou omáčku a vaříme asi 1 minutu. Vmícháme nakrájenou šalotku, scezené a uvařené fazolové lusky a nakonec sezamový olej. Necháme na ohni za stálého míchání zredukovat 5 minut, potom odstavíme.
- 4Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.