Hovězí maso s kukuřicí

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
27 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí přední maso bez tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. V hrnci rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany dozlatova, ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty.
  • 2
    Poté maso dáme do zapékací mísy, přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, konzervovanou kukuřici, přimícháme worcester, vývar, bobkový list, nové koření a 0,5 lžičky chilli pasty. Mísu zakryjeme poklicí, dáme do trouby a pečeme pří 220°C asi 90 minut doměkka. Občas promícháme.
  • 3
    10 minut před dovařením masa omyjeme brokolici s květákem a zeleninu rozebereme na růžičky. V druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžičkou mořské soli. Zeleninu vaříme 5 minut, pak ji vyjmeme, necháme odkapat a odložíme do misky.
  • 4
    Měkké maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.