Hovězí maso s kukuřicí
120 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso přední
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPasta Sambal Oelek
- 250gramůBrokolice
- 250gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
27 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí přední maso bez tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. V hrnci rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany dozlatova, ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty.
- 2Poté maso dáme do zapékací mísy, přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, konzervovanou kukuřici, přimícháme worcester, vývar, bobkový list, nové koření a 0,5 lžičky chilli pasty. Mísu zakryjeme poklicí, dáme do trouby a pečeme pří 220°C asi 90 minut doměkka. Občas promícháme.
- 310 minut před dovařením masa omyjeme brokolici s květákem a zeleninu rozebereme na růžičky. V druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžičkou mořské soli. Zeleninu vaříme 5 minut, pak ji vyjmeme, necháme odkapat a odložíme do misky.
- 4Měkké maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.