Hovězí maso se smetanovou omáčkou
50 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaMajoránka
- 1decilitrVíno bílé
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
35 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
507 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smetanu v misce metlou smícháme s moukou.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
- 3V rozehřáté pánvi necháme zesklovatět nakrájebnou slaninu a přendáme ji do misky. K vypečenému tuku přilijeme olej a na něm lehce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme proužky masa a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, dáme zpět slaninu, přidáme nakrájený česnek a majoránku, vše podlijeme vínem. Zmírníme oheň a přikryté dusíme pomalu doměkka. Měkké maso vyjmeme z pánve a v misce dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 4Do šťávy v pánvi za stálého míchání přilijeme smetanu s moukou a vaříme, až vznikne smetanově krémová, ale ne příliš hustá omáčka. Na servírovací talíře dáme porce masa, které omáčkou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.