Hovězí maso v pikantní úpravě
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme z masa plátky silné na prst, naklepeme, nařízneme na krajích, osolíme a opepříme.
- 2Obalíme v mouce a po obou stranách dozlatova osmahneme na rozehřátém tuku.
- 3Maso vyndáme a v základu zpěníme nakrájenou cibuli.
- 4Vložíme znovu maso na základ, bobkový list, hřebíček, zrnka pepře a papriku. Podlijeme horkou vodou a pod poklicí 90 minut dusíme.
- 5Zakysanou smetanu rozmícháme s moukou a zahustíme šťávu.
- 6Povaříme a omáčku prolisujeme.
- 7Madeirou omáčku dochutíme až nakonec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.