Hovězí maso v zelenině
165 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůRajčatová šťáva
- 450mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůVíno červené
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 250gramůMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí.
- 2Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě.
- 3Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.