Hovězí maso v zeleninové omáčce
105 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 120gramůŠunka dušená
- 150mililitrůSherry brandy
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůCibule
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBobkový list
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůPetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, papriku bez jádřince na proužky, rajčata scedíme, trochu pokrájíme, petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, promícháme, přidáme cibuli, petrželku, papriku, bobkový list a osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme maso a zvolna dusíme, až začne maso měknout.
- 3Přimícháme rajčata, osolíme, opepříme, přilijeme cherry a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.