Hovězí maso zapečené se zeleninou
130 min.
Ingredience
- Zapečené maso
- 30gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůLilek
- 1kusPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50gramůKarotka
- 600gramůBrambory vařené
- 30gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, posekané bylinky, kousek cibule, pokrájenou karotku a přivedeme k varu. Vaříme doměkka, tj. cca 1 a 1/2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
- 2Lilek očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak cibuli, papriku na proužky a oloupaná rajčata zbavená jadérek na plátky. Přidáme k masu do pekáčku, posypeme solí, pepřem, podlijeme trochou vývaru z hrnce a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.