Hovězí medailonky s paprikou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 750gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 500gramůHovězí maso mleté
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 20 minut.
- 2Žemli namočíme do mléka a vymačkáme. Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi. Očištěné papriky nadrobno nakrájíme a vše smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, směs okořeníme a dobře promícháme.
- 3Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 medailonků a na pánvi, na rozpáleném oleji, je po obou stranách asi 5 minut opékáme.
- 4Brambory rozmačkáme, přidáme protlak, máslo, přilijeme horké mléko a našleháme kaši. Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme porce kaše přímo na talíře. Přidáme medailonky a přelijeme vypečenou šťávou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.