Hovězí miroton
50 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 3lžíceOlej stolní
- 800gramůHovězí maso vařené
- 4kusyOkurky nakládané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci necháme na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli. Potom ji zalijeme octem a hovězím vývarem a necháme zprudka vařit asi 15 minut.
- 2Když cibulová omáčka zhoustne, přidáme vařené hovězí maso nakrájené na plátky, odstavíme na mírný oheň a pod pokličkou necháme zvolna probublávat asi 10 minut.
- 3Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájené okurky.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.