Hovězí mleté maso s fenyklem a žampiony
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 60gramůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 15gramůCukr krupice
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na silnější hranolky, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a česnek prolisujeme. V jedné pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přiložíme maso s cibulí a smažíme, v druhé pánvi na zbytku oleje začneme smažit česnek s fenyklem a po dvou minutách přisypeme žampiony. Když máme maso s cibulí osmažené, přendáme směs do pánve k fenyklu, zakápneme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme, dokud se voda neodpaří.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.