Hovězí mleté maso zapečené se žampiony
60 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso mleté
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej olivový
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceTabasco
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 2špetkySůl
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Fazolové lusky omyjeme a přepůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a necháme krátce provařit.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme mouku, přilijeme vývar z masoxu a mícháme, dokud nezhoustne. Pak přidáme mleté maso, plátky žampionů a rozšlehané vejce, dochutíme worcesterovou omáčkou a tabascem, opepříme a osolíme. Vše promícháme, necháme krátce podusit a pak do směsi vmícháme smetanu.
- 3Žáruvzdornou mísu vymastíme tukem, přemístíme do ní směs z pánve a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.
- 4V osolené vodě uvaříme nakrájenou mrkev a fazolky doměkka. Uvařené slijeme přes síto, zeleninu necháme okapat, přidáme k směsi v troubě, promícháme a ještě 10 minut zapékáme.
- 5Zapečenou směs před podáváním pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.