Hovězí na bylinkách
80 min.

Ingredience
- 6kusůShiitake houby
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 300gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusLibeček
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
18 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
38 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby shitake namočíme na 1 hodinu do horké vody, vymačkáme je a nakrájíme na kousky.
- 2Libeček povaříme ve vodě, aby vznikl vývar na zalití. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
- 3Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.
- 4Ve zbylém oleji v pánvi osmažíme houby a kmín, přidáme bylinky, maso a zalijeme vývarem z libečku. Zvolna dusíme doměkka.
- 5Podáváme s rýží nebo s knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.