Hovězí na fazolkách
30 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 450gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 25gramůOřechy Kešu
- 25gramůBambusové výhonky konzervované
- 2lžičkyVíno rýžové čínské
- 1,25decilitryHovězí vývar základní
- 4lžičkyVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 225gramůFazolky blanšírované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
817 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme lžičku solamylu, lžíci sójové omáčky a podzemnicový olej a máme marinádu.
- 2Hovězí maso pokrájíme na kousky, dáme do skleněné mísy a přelijeme maso marinádou, přikryjeme a necháme 30 minut v lednici marinovat.
- 3V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, fazolky, pokrájenou cibuli, kešu oříšky a bambusové výhonky a smažíme 3 minuty.
- 4Maso vyndáme z marinády, přidáme do woku a smažíme 4 minuty. V misce smícháme sójovou omáčku, rýžové víno a hovězí vývar. V další misce smícháme solamyl s vodou a přidáme do směsi se sójovou omáčkou, vínem a vývarem.
- 5Směs vlijeme do woku a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nezhoustne. Chvilinku povaříme, osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.