Hovězí na houbách
80 min.
Ingredience
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 400gramůHovězí libové
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusZázvor celý
- 1kusCibulka jarní
- 150gramůBaby kukuřice
- 12kusůKaštany vodní
- 180mililitrůVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej sezamový
- 2lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 20mililitrůOmáčka ústřicová
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Houby necháme půl hodiny změknout ve studené vodě. Po okapání odřízneme dřeně a kloboučky nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na plátky.
- 2Na wok pánvi na 40 ml arašídového oleje smažíme půl minuty dva prolisované stroužky česneku, plátky zázvoru, nahrubo nasekanou cibulku. Přidáme maso a houby. Restujeme je čtyři minuty a pak směs vyjmeme. Na 20 ml arašídového oleje smažíme minutu nudličky zelí, kukuřičky a plátky kaštanů. Směs osolíme. Přilijeme vývar a povaříme, až zelí začne měknout. Pak vrátíme zpět masovou směs s houbami, vlijeme omáčky a olej, kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě a směs povaříme, až bude hladká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.