Hovězí na smetaně se žampióny
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1hrstPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
758 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a jemně nasekáme.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa, které prudce opečeme ze všech stran. Maso pustí šťávu a v ní ho krátce přikryté pokličkou podusíme.
- 4Do pánve přilijeme trochu vína a vývaru, přikryté dál dusíme, podle potřeby podléváme vínem a vývarem. Přibližně po 10 minutách dušení přidáme rajčatový protlak a plátky žampionů. Když je maso měkké, přilijeme do pánve smetanu a odkryté vše krátce povaříme. Na závěr přisypeme nasekanou nať petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.