Hovězí na víně a česneku
140 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 700gramůHovězí libové
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCeler - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 6kusůŠalotka
- 250mililitrůProtlak rajčatový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5litrVíno portské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
455 mg
Cukr
756 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci při vysoké teplotě smažíme pět až deset minut maso na oleji a poté vyjmeme.
- 2Do stejného hrnce vložíme šalotku nasekanou nadrobno, dva prolisované stroužky česneku a celer nakrájený nahrubo. Po třech až čtyřech minutách přidáme houby a po minutě přisypeme nové koření, tymián, vložíme hovězí maso, okořeníme a přilijeme víno a protlak. Přikryjeme a vložíme do trouby na hodinu a půl nebo dvě hodiny do změknutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.