Hovězí na víně s olivami
70 min.
Ingredience
- 900gramůHovězí kýta
- 150gramůOlivy zelené
- 30mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno červené
- 1,5lžícePetržel - nať
- 40gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
49 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
310 mg
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme na středně velké kostky, vložíme na máslo s olejem a osmažíme ze všech stran. Poté maso osolíme a pod poklicí za častého míchání dusíme. Po půl hodině vmícháme k masu rajčatový protlak, olivy, víno a dusíme, až je maso měkké.
- 2Maso podáváme posypané drobně sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.