Hovězí na žampiónech a medu

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
856 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, naklepeme a rozkrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně nasekanou cibuli, přidáme česnek, drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce skládáme připravené plátky masa a po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme, maso 30 minut povaříme do měkka.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky pokrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů vlijeme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávou, dobře promícháme a nalijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu, stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.
  • 3
    Na jednotlivé talíře poklademe plátky masa, vedle umístíme žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.