Hovězí na žampiónech a medu
55 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 5decilitrůVíno červené
- 4decilitryVoda pitná
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- Na přípravu žampiónu
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 4decilitryVoda pitná
- 250gramůSmetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3mililitryŠťáva z růžových grepů
- 4mililitryPomerančová šťáva
- 2lžičkyMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
856 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, naklepeme a rozkrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně nasekanou cibuli, přidáme česnek, drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce skládáme připravené plátky masa a po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme, maso 30 minut povaříme do měkka.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky pokrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů vlijeme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávou, dobře promícháme a nalijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu, stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.
- 3Na jednotlivé talíře poklademe plátky masa, vedle umístíme žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.