Hovězí na zeleném pepři
75 min.
Ingredience
- 100gramůHovězí kýta
- 5gramůOlej rostlinný
- 40gramůCibule červená
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaZelený pepř ve slaném nálevu
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu na rozehřátém oleji maso osmahneme a okmínujeme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, několik zrnek zeleného pepře, podlijeme vodou a dusíme.
- 2Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, nakrájenou mrkev a celer. Vše dusíme doměkka.
- 3Rýži natural uvaříme podle návodu na obalu.
- 4Hovězí se zeleninou podáváme s vařenou rýží natural, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.