Hovězí na způsob zvěřiny

90 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso z kýty omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem, posypeme rozdrceným jalovcem, tymiánem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, obložíme pokrájenou cibulí a odložíme do chladničky na 2 dny. Během té doby maso obracíme.
  • 2
    Než budeme maso připravovat, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a nakrájíme ji na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme.
  • 3
    V pekáči rozpálíme olej, dáme na něj cibuli se zeleninou, celý pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, promícháme a vše krátce osmažíme. Na zeleninu položíme špalíček naloženého masa, podlijeme vodou s octem a zakryjeme poklicí. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby, maso pečeme přibližně 60 minut. Během pečení poléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme. Šťávu dochutíme cukrem, pak ji přecedíme.
  • 4
    Pokrájené maso dáme na talíře, polijeme výpekem, na každou porci dáme lžíci brusinkového džemu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.