Hovězí „New England“
220 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůHovězí maso přední
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4kusyBrambory
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSádlo škvařené
- 4kusyMrkev kořen
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso v celku opečeme ve větším hrnci na rozehřátém sádle po všech stranách. Zalijeme je vodou, přidáme sůl, tymián, pepř, nové koření a bobkový list a pod pokličkou zvolna vaříme asi 2 1/2 hodiny téměř doměkka. Během vaření odstraňujeme pěnu.
- 2Potom přidáme očištěnou mrkev, cibuli, překrojené řapíky celeru a pomalu vaříme ještě 30 minut.
- 3Nakonec přidáme oloupané brambory, rozčtvrcené zelí a vaříme doměkka asi 20 minut.
- 4Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme obložené vařenou, okapanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.