Hovězí nudličky s růžičkovou kapustou
50 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 200gramůKapusta růžičková
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky. V kastrole na oleji chvíli opékáme dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nasekanou cibuli a česnek. Vše osmahneme a vsypeme vařenou kapustu. Mírně zaprášíme škrobovou moučkou a podlijeme trochou vývaru. Necháme přejít varem a podle chuti přisolíme a opepříme.
- 3Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.