Hovězí ocásek na víně
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí oháňka
- 1kusKarotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 40mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrambory vařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ocásek naporcujeme na menší kousky, cibuli nakrájíme nahrubo a karotku na kolečka. Bylinky posekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme karotku, mírně orestujeme, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí šťávu, posypeme bylinkami, česnekem, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a dusíme aspoň hodinu a půl. Občas podle potřeby podléváme vodou.
- 3Maso vyjmeme, šťávu necháme téměř vysmahnout, zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vínem nebo vodou podle chuti. Povaříme 20 až 30 minut, maso vrátíme do omáčky a necháme prohřát.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.