Hovězí ocásek s párkem
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 150gramůPárky Debrecínské
- 600gramůHovězí oháňka
- 2kusyKarotka
- 50gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ocásek rozsekneme na několik menších dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2Do hrnce nasypeme slaninu, necháme trochu vyškvařit a do tuku vložíme cibuli, osmahneme, přidáme maso, trochu orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme hodinu a půl. Nyní přisypeme česnek, vmícháme natrhaný bílý chléb a povaříme ještě 20 až 30 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina rovnoměrně odpařovala.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kolečka karotky, kolečka párků, posypeme posekanými bylinkami a podusíme pár minut.
- 4Maso z hrnce vyndáme a rozdělíme na talíře, směs z pánve smícháme se šťávou v hrnci a přelijeme porce masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.