Hovězí oháňka s celerem
170 min.
Ingredience
- 1,25kilogramyHovězí oháňka
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 900mililitrůVoda pitná
- 250gramůCibule
- 15gramůPetržel - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme lžíci oleje, dáme na něj oháňku a zprudka 10 minut dohněda po všech stranách smažíme. Vyjmeme ji.
- 2Do hrnce vložíme nasekanou cibuli, rajský protlak, petržel, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme vodou a do vroucí vody vrátíme oháňku. Vaříme zvolna 2 hodiny.
- 3Když maso odpadá od kosti, oháňku z vývaru vyjmeme. Z oleje a mouky připravíme středně světlou jíšku a zaléváme ji vývarem z oháňky. Provaříme na hustotu omáčky. Na závěr dáme nahrubo nakrájený celer a ještě krátce povaříme.
- 4Do omáčky s celerem přidáme maso obrané od kosti. Podle chuti dokořeníme a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.