Hovězí oháňka s celerem

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme lžíci oleje, dáme na něj oháňku a zprudka 10 minut dohněda po všech stranách smažíme. Vyjmeme ji.
  • 2
    Do hrnce vložíme nasekanou cibuli, rajský protlak, petržel, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme vodou a do vroucí vody vrátíme oháňku. Vaříme zvolna 2 hodiny.
  • 3
    Když maso odpadá od kosti, oháňku z vývaru vyjmeme. Z oleje a mouky připravíme středně světlou jíšku a zaléváme ji vývarem z oháňky. Provaříme na hustotu omáčky. Na závěr dáme nahrubo nakrájený celer a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Do omáčky s celerem přidáme maso obrané od kosti. Podle chuti dokořeníme a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.