Hovězí oháňka s čočkou
135 min.
Ingredience
- 500gramůČočka velkozrnná
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusBobkový list
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 600gramůHovězí oháňka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaVegeta
- 200gramůOkurky nakládané
- 2,5lžíceSádlo škvařené
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
- 1lžičkaKmín celý
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1284 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přebranou a promytou čočku namočíme na několik hodin do 1 l vody. Pak ji uvaříme doměkka s 1 lžičkou majoránky a bobkovým listem. Uvařenou čočku scedíme a dáme ji do zapékací mísy. Přimícháme prolisovaný česnek, 1 lžičku soli, 1 lžíci rozpuštěného sádla a dobře promícháme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Očistíme a omyjeme mrkev s celerem. Omytou a osušenou hovězí oháňku posekáme na menší kusy. Maso osolíme (1 lžička) a posypeme pepřem.
- 3V hrnci si rozpálíme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme pokrájenou mrkev, celer, maso, podlijeme hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka, přibližně 70-90 minut.
- 4Maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, poprášíme ji hladkou moukou, dochutíme Vegetou a šťávu propasírujeme na uvařenou čočku a promícháme.
- 5Maso potřeme 1.5 lžící sádla, posypeme kmínem a položíme do pekáčku. Dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut při 250°C.
- 6Na talíře rozdělíme ohřátou čočku, přidáme porci masa, přiložíme nakládané sladkokyselé okurky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.