Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou
195 min.
Ingredience
- 200gramůZelenina kořenová
- 3gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 3gramySůl
- 50gramůČesnek
- 50gramůCibule
- 120gramůKosti hovězí morkové
- 400gramůHovězí oháňka
- 1litrVoda pitná
- Hořčičná omáčka
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůHořčice plnotučná
- 40gramůKřen
- 3gramySůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
660 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí oháňku a na špalíčky nařezanou morkovou kost vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme celý pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme velmi zvolna nejméně 2 a půl hodiny. Scedíme, oháňku nakrájíme na silnější kolečka, z kostí vyndáme morek, promícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a směs vrátíme do kostí.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme půl litrem vývaru z oháňky, promícháme a povaříme asi 20 minut. Přimícháme hořčici, struhaný křen, podle chuti dosolíme, zjemníme smetanou a povaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
- 3Doprostřed talířů položíme nastojato kost s morkovou směsí, kolem dokola obložíme kolečky vařené oháňky a všechno přelijeme hořčičnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.