Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou

195 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
660 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí oháňku a na špalíčky nařezanou morkovou kost vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme celý pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme velmi zvolna nejméně 2 a půl hodiny. Scedíme, oháňku nakrájíme na silnější kolečka, z kostí vyndáme morek, promícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a směs vrátíme do kostí.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme půl litrem vývaru z oháňky, promícháme a povaříme asi 20 minut. Přimícháme hořčici, struhaný křen, podle chuti dosolíme, zjemníme smetanou a povaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Doprostřed talířů položíme nastojato kost s morkovou směsí, kolem dokola obložíme kolečky vařené oháňky a všechno přelijeme hořčičnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.