Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou

240 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1444 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
49 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí oháňku předem namočíme do hrnce s vodou.
  • 2
    Potom vodu osolíme a k masu v hrnci přidáme očištěnou, nakrájenou mrkev, 1 cibuli a svazek bylinek. Vaříme až 2 hodiny, maso půjde lépe od kosti. Pěnu tvořící se na povrchu pravidelně sbíráme. Měkké maso scedíme.
  • 3
    V jiném vyšším hrnci rozpálíme olivový olej, na něj vsypeme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme rozpustit. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmáčknuté stroužky česneku a krátce osmahneme. Na základ dáme vařené maso a přilijeme víno, které se bude zvolna odpařovat. Když bude víno zcela odpařené, dáme do hrnce loupaná rajčata a podle potřeby přilijeme masový výar. Pod pokličkou vše vaříme ještě 1-1,5 hodiny. Potom přidáme na proužky nakrájený řapíkatý celer a povaříme ještě asi 10 minut. Stroužky česneku odstraníme.
  • 4
    Maso osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.