Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou
240 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí oháňka
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůVíno bílé
- 1000gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1444 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
49 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hovězí oháňku předem namočíme do hrnce s vodou.
- 2Potom vodu osolíme a k masu v hrnci přidáme očištěnou, nakrájenou mrkev, 1 cibuli a svazek bylinek. Vaříme až 2 hodiny, maso půjde lépe od kosti. Pěnu tvořící se na povrchu pravidelně sbíráme. Měkké maso scedíme.
- 3V jiném vyšším hrnci rozpálíme olivový olej, na něj vsypeme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme rozpustit. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmáčknuté stroužky česneku a krátce osmahneme. Na základ dáme vařené maso a přilijeme víno, které se bude zvolna odpařovat. Když bude víno zcela odpařené, dáme do hrnce loupaná rajčata a podle potřeby přilijeme masový výar. Pod pokličkou vše vaříme ještě 1-1,5 hodiny. Potom přidáme na proužky nakrájený řapíkatý celer a povaříme ještě asi 10 minut. Stroužky česneku odstraníme.
- 4Maso osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.