Hovězí omáčka s bramborovou čepicí
210 min.

Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 500gramůHovězí maso zadní
- 70gramůCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVíno červené
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůBrambory
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kostky 2x2 cm velké, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky.
- 2V hrnci rozpálíme tuk, maso na něm osmažíme do zhnědnutí, poté vyjmeme a dáme stranou, do hrnce vsypeme cibuli a smažíme osm minut. Přidáme žampiony, lehce osmahneme, poprášíme moukou. Přilijeme protlak, vývar a víno, zaprášíme moukou. Do omáčky vrátíme maso a přiklopené dusíme 120 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Zatímco se omáčka vaří, dáme povařit na 12 minut nastrouhané brambory do vroucí osolené vody. Uvařené brambory slijeme a necháme okapat. Hotovou omáčku osolíme a opepříme dle potřeby, nalijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhanými brambory, navrch dáme kousky másla. Zapékáme při 190 °C 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.