Hovězí omáčka s bramborovou čepicí

210 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na kostky 2x2 cm velké, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme tuk, maso na něm osmažíme do zhnědnutí, poté vyjmeme a dáme stranou, do hrnce vsypeme cibuli a smažíme osm minut. Přidáme žampiony, lehce osmahneme, poprášíme moukou. Přilijeme protlak, vývar a víno, zaprášíme moukou. Do omáčky vrátíme maso a přiklopené dusíme 120 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Zatímco se omáčka vaří, dáme povařit na 12 minut nastrouhané brambory do vroucí osolené vody. Uvařené brambory slijeme a necháme okapat. Hotovou omáčku osolíme a opepříme dle potřeby, nalijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhanými brambory, navrch dáme kousky másla. Zapékáme při 190 °C 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.