Hovězí pečeně Esterházy
80 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžičkaKapary
- 125gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
42 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Oloupanou cibuli najemno nasekáme. Přepuštěné máslo rozehřejeme a maso na něm z obou stran krátce osmahneme. Vyjmeme a uchováme teplé. Polovinu tuku odlijeme stranou.
- 2Na zbylém másle v pánvi orestujeme cibuli dohněda. Zalijeme vývarem a povaříme. Vložíme maso a zakryté dusíme cca 30-45 minut doměkka.
- 3Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké, krátké nudličky. Osolíme, přidáme mouku a krátce podusíme na másle. Vmícháme nasekanou petrželku, kapary pokrájíme.
- 4Z omáčky vyjmeme maso a přidáme do ní zakysanou smetanou rozmíchanou se solamylem. Prohřejeme, ale nevaříme. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, kapary, ochutíme solí a pepřem.
- 5Maso rozdělíme na předehřáté talíře, přelijeme omáčkou, navrstvíme zeleninu a podáváme např. se špeclemi nebo širokými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.