Hovězí pečeně Esterházy

80 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
42 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Oloupanou cibuli najemno nasekáme. Přepuštěné máslo rozehřejeme a maso na něm z obou stran krátce osmahneme. Vyjmeme a uchováme teplé. Polovinu tuku odlijeme stranou.
  • 2
    Na zbylém másle v pánvi orestujeme cibuli dohněda. Zalijeme vývarem a povaříme. Vložíme maso a zakryté dusíme cca 30-45 minut doměkka.
  • 3
    Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké, krátké nudličky. Osolíme, přidáme mouku a krátce podusíme na másle. Vmícháme nasekanou petrželku, kapary pokrájíme.
  • 4
    Z omáčky vyjmeme maso a přidáme do ní zakysanou smetanou rozmíchanou se solamylem. Prohřejeme, ale nevaříme. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, kapary, ochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Maso rozdělíme na předehřáté talíře, přelijeme omáčkou, navrstvíme zeleninu a podáváme např. se špeclemi nebo širokými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.