Hovězí pečeně na česneku
140 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 300gramůCibule
- 80gramůČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
799 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu vložíme maso, opečeme je a podlijeme trochou teplé vody. Pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Uvařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.