Hovězí pečeně na česneku

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
799 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu vložíme maso, opečeme je a podlijeme trochou teplé vody. Pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Uvařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.