Hovězí pečeně na pivu
110 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí maso zadní
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyCibule
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
785 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme.
- 2Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
- 3V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
- 4Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
- 5Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.