Hovězí pečeně na pivu

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
785 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme.
  • 2
    Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
  • 3
    V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
  • 4
    Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.