Hovězí pečeně na smetaně
120 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 3decilitryZakysaná smetana
- 5gramůCukr krupice
- 800gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 50gramůAnglická slanina
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitronová šťáva
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2kusyNové koření celé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
680 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na rozpáleném sádle do růžova, přidáme všechno koření a zalijeme horkou vodou. Do základu vložíme osolené maso protknuté slaninou, přiklopíme a do měkka dusíme.
- 2Během dušení podléváme dle potřeby horkou vodou.
- 3Měkké maso vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho zčervenat.
- 4Poté vyndáme, nakrájíme a dáme na mísu.
- 5Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, podusíme, zalijeme horkou vodou, rozšlehanou kyselou smetanou a citrónovou šťávou, přidáme víno a povaříme. Osolíme omáčku dle chuťi, okyselíme, osladíme cukrem osmahnutým do žluta.
- 6Hotovou omáčku přecedíme a podáváme s knedlíky nebo noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.