Hovězí pečeně na smetaně

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
680 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na rozpáleném sádle do růžova, přidáme všechno koření a zalijeme horkou vodou. Do základu vložíme osolené maso protknuté slaninou, přiklopíme a do měkka dusíme.
  • 2
    Během dušení podléváme dle potřeby horkou vodou.
  • 3
    Měkké maso vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho zčervenat.
  • 4
    Poté vyndáme, nakrájíme a dáme na mísu.
  • 5
    Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, podusíme, zalijeme horkou vodou, rozšlehanou kyselou smetanou a citrónovou šťávou, přidáme víno a povaříme. Osolíme omáčku dle chuťi, okyselíme, osladíme cukrem osmahnutým do žluta.
  • 6
    Hotovou omáčku přecedíme a podáváme s knedlíky nebo noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.