Hovězí pečeně na víně

110 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kedlubnu, mrkev, petržel nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Hovězí maso vcelku nasolíme, opepříme a zprudka osmahneme vcelku v rozpáleném oleji. Přisypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, okořeníme novým kořením, mletým muškátem, bobkovým listem, celým pepřem, vložíme do trouby a dáme péct.
  • 3
    Po hodině přilijeme víno, zahustíme jíškou a dopečeme. Maso vyndáme, naporcujeme, do šťávy přimícháme hořčici, provaříme a odstavíme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.