Hovězí pečeně na víně
110 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 120gramůCibule
- 70gramůKedlubna
- 70gramůMrkev kořen
- 70gramůPetržel kořen
- 60gramůHořčice
- 200mililitrůVíno červené
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůJíška hotová tmavá
- 5gramůNové koření celé
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyPepř černý celý
- 8gramůSůl
- 2gramyBobkový list
- 2gramyMuškátový oříšek
- 600gramůBrambory vařené
- 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kedlubnu, mrkev, petržel nastrouháme nahrubo.
- 2Hovězí maso vcelku nasolíme, opepříme a zprudka osmahneme vcelku v rozpáleném oleji. Přisypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, okořeníme novým kořením, mletým muškátem, bobkovým listem, celým pepřem, vložíme do trouby a dáme péct.
- 3Po hodině přilijeme víno, zahustíme jíškou a dopečeme. Maso vyndáme, naporcujeme, do šťávy přimícháme hořčici, provaříme a odstavíme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.