Hovězí pečeně na zimní zelenině

225 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekáči rozpálíme olej. Přidáme maso a 10 minut je v oleji smažíme dohněda.
  • 2
    Maso z pekáče vyndáme a dáme do něj kousky cibule, nakrájený tuřín, celer a kolečka mrkve. Zamícháme a za občasného míchání ji 5 minut za mírné teploty smažíme.
  • 3
    Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Zeleninu shrneme k okrajům kastrolu, maso položíme doprostřed.
  • 4
    Přidáme víno a odměřené množství vody, přidáme petržel, tymián, bobkový list, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom zakryjeme těsnou poklicí a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 150°C, až maso změkne. Teploměr by měl ukazovat 75°C (propečené maso). Nejrychleji maso udusíme na sporáku.
  • 5
    Maso přemístíme na vyhřátou mísu, přikryjeme a udržujeme teplé.
  • 6
    Šťávu se zeleninou scedíme. Zeleninu dáme k masu. Je-li šťávy málo, necháme ji se zeleninou. Řídkou šťávu svaříme na hustotu typickou pro masovou šťávu. Dokořeníme ji a přecedíme do vyhřátého omáčníku. Maso pokrájíme na proužky a prohřejeme. Podáváme se zeleninou a masovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.