Hovězí pečeně po rýnsku

90 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso dáme do velkého hrnce. Poté ho zalijeme směsí vody a octa. Jakmile je maso ponořené, přidáme k němu bobkový list, pepř, hořčičné semínko a nasekanou cibuli. Hrnec s masem a nálevem dáme do ledničky a v ledničce necháme 3 dny. Maso občas zkontrolujeme a obrátíme.
  • 2
    Po třech dnech maso vyjmeme z nálevu. Osušené maso na sádle orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem a 100 ml nálevu. Poté maso přikryjeme poklicí a dusíme asi 1 hodinu. Po 1 hodině do vzniklé tekutiny přisypeme nastrouhaný perník a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Poté maso vyjmeme. K omáčce přimícháme směs ze smetany a mouky, přivedeme k varu. Vše povaříme 5 minut. Nakonec omáčku promícháme s hrozinkami. Dle chuti přidáme cukr a sůl. Do hotové omáčky vložíme na plátky rozkrájené maso a ještě krátce prohřejeme.
  • 3
    Tento pokrm podáváme s bramborovými knedlíky a jablečným kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.