Hovězí pečeně po rýnsku
90 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí kýta
- 250mililitrůOcet kvasný lihový
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 60gramůSádlo škvařené
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceVíno červené
- 50gramůPerník
- 40gramůHrozinky
- 1gramSůl
- 1gramCukr krupice
- 7kusůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso dáme do velkého hrnce. Poté ho zalijeme směsí vody a octa. Jakmile je maso ponořené, přidáme k němu bobkový list, pepř, hořčičné semínko a nasekanou cibuli. Hrnec s masem a nálevem dáme do ledničky a v ledničce necháme 3 dny. Maso občas zkontrolujeme a obrátíme.
- 2Po třech dnech maso vyjmeme z nálevu. Osušené maso na sádle orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem a 100 ml nálevu. Poté maso přikryjeme poklicí a dusíme asi 1 hodinu. Po 1 hodině do vzniklé tekutiny přisypeme nastrouhaný perník a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Poté maso vyjmeme. K omáčce přimícháme směs ze smetany a mouky, přivedeme k varu. Vše povaříme 5 minut. Nakonec omáčku promícháme s hrozinkami. Dle chuti přidáme cukr a sůl. Do hotové omáčky vložíme na plátky rozkrájené maso a ještě krátce prohřejeme.
- 3Tento pokrm podáváme s bramborovými knedlíky a jablečným kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.