Hovězí pečeně po ticinsku
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 100gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej rostlinný
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 2kusyCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 0,5litrVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná
- 50gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji maso po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a na oleji poté opečeme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer a cibuli). K tomu přidáme rajčatový protlak, zředíme červeným vínem a ještě trochu povaříme.
- 2Maso s bobkovým listem a hřebíčky vložíme zpět do šťávy, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme na mírném ohni cca 90 minut.
- 3Podle potřeby doléváme vodu nebo bujón. Poté omáčku prolisujeme (nebo rozmixujeme), dokořeníme, zahustíme trochou mouky, zavaříme – a přelijeme maso nakrájené na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.