Hovězí pečeně po ticinsku

150 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji maso po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a na oleji poté opečeme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer a cibuli). K tomu přidáme rajčatový protlak, zředíme červeným vínem a ještě trochu povaříme.
  • 2
    Maso s bobkovým listem a hřebíčky vložíme zpět do šťávy, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme na mírném ohni cca 90 minut.
  • 3
    Podle potřeby doléváme vodu nebo bujón. Poté omáčku prolisujeme (nebo rozmixujeme), dokořeníme, zahustíme trochou mouky, zavaříme – a přelijeme maso nakrájené na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.