Hovězí pečeně s křenem
210 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 1kusPaprika zelená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKřen
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,75šálekKečup
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso v celku opečeme v pekáči na oleji po všech stranách. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
- 2Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a papriku, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
- 3Do pekáče vrátíme maso, osolíme je a opepříme. Přidáme rajčata, vodu, kečup, worcester a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, dílky omytého citronu bez pecek a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě 2–3 hodiny.
- 4Hotovou pečeni podle chuti přisolíme, odstraníme citron a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.