Hovězí pečeně s rajčaty

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, osolíme, opepříme a protkneme proužky slaniny. Poté maso opečeme na máslo po všech stranách. Jakmile je opečené, vyjmeme je a do másla dáme osmahnout cibuli a zeleninu jemně nakrájenou.
  • 2
    Opečené maso vložíme na zeleninový základ, přidáme špetku citronové kůry, podlijeme a dáme dusit nejdříve přikryté, ke konci poklici sundáme, aby maso zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná a nakrájená rajčata. Šťávu zahustíme moučným máslem.
  • 3
    Přípečky v průběhu pečení seškrabujeme do másla, aby se šťáva zbarvila. Na samý závěr přilijeme do šťávy víno a chvilku povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.