Hovězí pečeně s rajčaty
75 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůPetržel kořen
- 1decilitrVíno červené
- 1kusCibule
- 800gramůHovězí plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůCeler bulvový
- 500gramůRajčata
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, osolíme, opepříme a protkneme proužky slaniny. Poté maso opečeme na máslo po všech stranách. Jakmile je opečené, vyjmeme je a do másla dáme osmahnout cibuli a zeleninu jemně nakrájenou.
- 2Opečené maso vložíme na zeleninový základ, přidáme špetku citronové kůry, podlijeme a dáme dusit nejdříve přikryté, ke konci poklici sundáme, aby maso zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná a nakrájená rajčata. Šťávu zahustíme moučným máslem.
- 3Přípečky v průběhu pečení seškrabujeme do másla, aby se šťáva zbarvila. Na samý závěr přilijeme do šťávy víno a chvilku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.